Reacties van klanten

Naar mijn lichaam luisteren

'Moeder, echtgenoot, dochter, collega, vriendin, teamlid, expert, rolmodel...
Als vrouw vervul je dagelijks een aantal rollen en heb je dus ook vele ballen hoog te houden. En als er zich dan een situatie voordoet waar je niet op hebt gerekend, raak je snel(ler) uit balans.
Astrid leert mij dat het oké is om eens een bal te laten vallen, maar zorgt er ook voor dat ik mijn balans weer vind. Door goed naar mij en mijn verhaal te luisteren (ik voel me gezien en gehoord) en door het uitvoeren van spiertesten waar de kinesiologie op is geënt, keert de rust in mijn hoofd en lijf weer terug.
Het is ongelooflijk wat een lichaam allemaal heeft opgeslagen en vertelt, puur door het uitvoeren van een paar 'simpele' handelingen. Stap voor stap legt Astrid uit wat ze doet, waarom ze het doet en stelt ze goede vragen om zodoende tot de kern te komen en van daaruit verder te werken.
Ook leer ik steeds beter naar mijn lichaam te luisteren en mezelf altijd te accepteren, ook wanneer het niet gaat zoals ik had gehoopt.
De behandelingen bij Astrid zijn een soort APK, ik zit letterlijk en figuurlijk lekkerder in mijn vel en daar ben ik Astrid heel dankbaar voor!
Voor een ieder die met mentale, fysieke of emotionele klachten kampt, raad ik een sessie bij Balans & Inzicht zeer zeker aan. Astrid is zeer kundig, een warme persoonlijkheid en behandelt met respect, zonder oordeel en met veel liefde en aandacht.'

Anoniem

...dat ik wat energieker ben...

Al enige tijd loop ik te tobben met verschillende (lichamelijke) klachten. Het begon eerst bij één klacht en langzaam werd dit een opeenstapeling. Deze klachten wijt ik altijd aan het feit dat ik geen tijd voor mezelf neem en dus mijn hoofd en lichaam geen rust gun.
Via familie ben ik bij Astrid terecht gekomen en omdat ik via de reguliere gezondheidszorg niet verder kom, heb ik een afspraak gemaakt.
Voor mij was dit de eerste keer dat ik kennis maakte met Kinesiologie. Astrid begint elke behandeling met een gesprekje om te weten hoe het nu met me gaat en wat mijn doelstelling is van mijn behandeling. Tijdens de behandeling legt ze uit wat ze doet en waarom ze dit doet. Wanneer ik vragen heb, neemt Astrid altijd de tijd om hierop in te gaan. Dit voelt voor mij erg prettig omdat ze dan de tijd voor mij neemt en in gaat op wat ik belangrijk vind.
Als Astrid een onbalans in mijn lijf tegen komt, dan stelt zij vragen om helder te krijgen waar deze onbalans vandaan kan komen, ook behandelt zij deze onbalans gelijk. Naast de behandelingen geeft Astrid me oefeningen en/of opdrachten mee naar huis om de verandering die zij in mijn lichaam heeft aangezet, ook te integreren. Deze oefeningen en opdrachten zijn, net als tandenpoetsen, goed te integreren in mijn dagelijkse drukte.
De behandelingen hebben mij als eerste meer bewustwording gebracht. Tijdens de behandeling werd ik me echt bewust van de roofbouw die ik op mijzelf pleeg. Er lijkt zoveel los te komen tijdens een behandeling dat ik geregeld emotioneel raak. Naast de bewustwording merk ik dat ik wat energieker ben en bijvoorbeeld dat de trappen oplopen naar zolder mij beter af gaan. De negatieve gedachtegang die nog geregeld langs komt, kan ik makkelijker accepteren en omzetten naar het positieve. Ik geloof er dan ook in dat ik in de toekomst meer grip ga hebben op mijn gedachtengang en meer vanuit mijn gevoel kan leven.
Net als vele andere alternatieve geneeswijzen is Kinesiologie lastig uit te leggen. Mijn gevoel bij Astrid als behandelaar is erg goed en warm. Ze neemt de tijd voor je en gaande weg kijkt ze wat jij op dat moment nodig hebt. Daarnaast vind ik het erg prettig dat bij Kinesiologie op een holistische manier naar je gekeken wordt en je daarop behandeld wordt. Ik zal dan ook aan de mensen om mij heen Astrid aanraden als persoon en behandelaar op gebied van Kinesiologie.

Ester

Burn-out; antwoord en oplossing

Kinesiologie was nieuw voor mij, maar wat heeft het mij geholpen!
Door mijn burn-out was al mijn aandacht op mijn hoofd gericht, het denken, een negatieve spiraal als gevolg. Kinesiologie heeft mij stap voor stap weer teruggebracht naar mijn lichaam en gevoel. Hierdoor kwam ik automatisch in een steeds positievere flow en voelde ik mij steeds vertrouwder, mijn eigen ik.
Qua behandeling vond ik het vooral fijn dat je niet na hoeft te denken. Bij Kinesiologie geeft je lichaam zelf antwoord op je vraagstukken, maar nog fijner, ook de oplossing die nodig is voor dat moment.
Je krijgt praktische handvatten waar je thuis gelijk iets mee kan.
Naast dat Kinesiologie als methode fijn voor mij heeft gewerkt was Astrid zelf net zo belangrijk. Astrid neemt de tijd om je echt te kunnen horen, ik voelde mij gezien en begrepen.
Qua behandeling neemt Astrid je mee in al haar stappen, ze vertelt wat ze doet en waarom. Daarnaast is Astrid ook doorvoelend, hierdoor kan ze onder woorden brengen waar jij de vinger nog niet op kan leggen.
Kortom: ik heb Astrid ervaren als een prettige behandelaar die echt naast je staat!

Anoniem

Meer inzicht

Ik ben een nuchter persoon en had mijn twijfels bij kinesiologie.
Op aanraden van mensen om mij heen ben ik toch gegaan, omdat ik eigenlijk constant verschillende blessures heb en fysio alleen niet altijd voldoende helpt.
Astrid is prettig in de omgang.
Zij luistert zonder oordeel en gaat met je op zoektocht.
Het heeft mij duidelijkheid gegeven over mijzelf. Ik was verbaasd over mijn eigen lichaam en de signalen die het mij geeft. En hoe ik daar beter naar kan luisteren.
Rationeel wist ik wel al het een en ander, maar nu heb ik gezien hoe mijn lijf er op reageert.
De behandelingen hebben mij meer inzicht in mijn lijf en hoofd gegeven.
En daarmee meer bewustwording van balans tussen belasting en ontspanning.

Anoniem

Bewustwording

Wat ben ik blij dat ik bij Astrid in haar praktijk terecht ben gekomen. Door haar warme persoonlijkheid voelde ik mij direct op mijn gemak.
Doordat Astrid tijdens de behandeling haar deskundigheid en kennis met mij deelde voelde het voor mij heel vertrouwd. Ik kon me tijdens de behandelingen echt overgeven en bij mijn gevoel uitkomen.
Door vragen te stellen aan mijn lichaam kwam ik er steeds meer achter hoe ik vaak als een soort robot functioneer.
Al na een paar sessies kreeg ik meer bewustwording van de oorzaken en het leren te vertrouwen op mijn gevoel.!

Anoniem

Mijn review

Al zeven weken had ik een grote ontsteking, welke zelfs door diverse antibiotica combinaties niet veranderde.
Dat gebeurde wel, nadat ik bij Astrid langs ben gegaan.
Tijdens het gesprek was ze erg geduldig, maar vroeg op een prettige manier door om tot de kern te komen.
Dat maakte het voor mij gemakkelijk om openhartig te zijn.
Op tafel kwamen er dingen naar boven die ik niet had kunnen bedenken, maar wel heel erg van toepassing waren.
Op de terugweg voelde het al zoveel anders. Na een paar dagen begon de ontsteking ook zichtbaar af te nemen.
Wat ben ik Astrid hier dankbaar voor!!

Boudina van der Goot


Placeholder Picture


Bevrijdend

Toen Astrid op zoek was naar proef cliënten was ik direct enthousiast en nieuwsgierig.
Door vroegkinderderlijke traumatisering heb ik diverse klachten en problematiek waarvoor ik ook intensieve therapieën volg binnen de GGZ. Ik was benieuwd of Kinesiologie hier een aanvulling op kon zijn, doordat dit een andere benadering is.
Ik wilde graag minder in mijn hoofd en meer in mijn lijf. Met Astrid en de balans die ze geeft, vind ik ook in kleine stapjes daarin balans. We kijken samen wat er opkomt en pakken dat dan aan.
Voor mij is mensen dichtbij laten komen en lichamelijk contact nogal een drempel gezien mijn verleden, maar Astrid gaat hier heel secuur mee om. Ze is integer, denkt mee en kijkt goed naar de persoon en sluit aan bij de wensen en grenzen.
Ik ervaar Kinesiologie en de balans als een mooie aanvulling op mijn andere traject.
Astrid is zeer kundig, heeft kennis van zaken en is prettig in het contact.
Een aanrader dus!

Evy

Fijngevoelig

Astrid heeft mij op een heel fijne manier laten kennismaken met de kinesiologie. Op een heel geduldige en vriendelijke manier heeft zij hierover uitgelegd en wist zij mijn aanvullende vragen goed te beantwoorden.
Ik heb veel aan de sessies bij Astrid gehad, veel meer dan ik vooraf had verwacht. Astrid weet een veilige omgeving te creëren die voor mij heel belangrijk en helpend is geweest.
De persoonlijke touch aan het einde van een sessie door bijvoorbeeld een kaartje te trekken heb ik als een leuke extra ervaren.
Daarnaast heb ik ervaren dat zij fijngevoelig is en precies afstemt op de behoefte en wat er nodig is. De huiswerkoefeningen die ik soms meekreeg vond ik ook altijd heel helpend en goed uit te voeren. Al met al een prachtige methode met een heel fijne behandelaar, dankjewel voor jouw hulp!

Amber